Zwembadoverkapping

Zwembadoverkapping: voor nóg langer zwemplezier!

Een zwembad in Nederland? Vaak wordt er gedacht dat je daar met ons klimaat maar weinig gebruik van maakt. Maar niets is minder waar! De meeste zwembaden zijn al voorzien van een zwembadverwarming om ook op frissere dagen lekker te kunnen zwemmen.  En ook al word je tijdens het zwemmen toch nat, het zwemt nét even lekkerder zonder een flinke regenbui op je kop! Een zwembadoverkapping is daarom een goed idee.

Bovendien heeft een zwembadoverkapping nog heel veel andere voordelen! Denk daarbij niet alleen aan een langer zwemseizoen, maar ook aan lagere stookkosten voor de zwembadverwarming, minder onderhoud, en veiligheid voor kinderen en huisdieren!

Soorten zwembadoverkapping

Lage overkapping

Een lage zwembadoverkapping (20-90 cm) heeft uiteraard als voordeel dat het minder ruimte in de tuin inneemt. En doordat de elementen als een soort telescoop ineen schuiven, is de overkapping helemaal weg te schuiven van het zwembad. Zo is uw zwembad normaal toegankelijk.

Hoge overkapping

Een hoge zwembadoverkapping ( ca. 190 cm) biedt ruimte om u naast het zwembad om te kleden. En zelfs om een zithoek binnen de overkapping in te richten. Zo geniet u zelfs bij slecht weer optimaal van zwembad en terras!

Overkapping voor jacuzzi

Zit u niet graag in uw jacuzzi als het regent? Ook dan is een overkapping een prima oplossing! Zo kunt u altijd van een heerlijk ontspannend bad genieten. Via het  openklapbare element stapt u eenvoudig in het bad. En is het toch lekker weer, dan schuift u de gehele overkapping zo weg van de jacuzzi!

Voordelen van onze overkappingen

 • op maat gemaakt

 • strak design

 • geen grondrails nodig, terras blijft vrij

 • elementen schuiven geruisloos ineen

 • roestbestendige onderdelen

 • optimaal gebruikscomfort

 • onderhoudsvriendelijk

 • natuurlijke ventilatievoorziening

 • zeer stabiele en stevige constructie

 • door slim ontwerp amper vuil- en vochtophoping

 • 10 jaar garantie op profielen en panelen

 • Belgisch fabrikaat

Toegepaste materialen

Hoogwaardige materialen

Zijpanelen: 4 mm dikke, krasvaste en onderhoudsvriendelijke transparantie polymethacrylaat plaat

Dakpanelen: 6 mm dik polycarbonaat. Slagvast en hagelbestendig.

De combinatie van toegepaste materialen en doordachte constructie zorgt op een zomerse dag voor een serre-effect: uw zwembadwater warmt al gauw zo’n extra 10 gr.C. op!

Projecten

Lage zwembadoverkapping in 3 elementen, afmeting 6 x 3 meter

Kindveilig

Kostenbesparend

Meerwaarde voor uw woning

Energiebesparend

Veilig voor huisdieren

Langer zwemseizoen

Minder vuil in uw zwembad

Meer bergruimte voor tuinmeubels

Ook leverbaar als terrasoverkapping!

Creëer extra leefruimte in uw tuin door deze terrasoverkapping!

Geen ingrijpende verbouwing en toch langer genieten van uw terras buiten? Dan is deze inschuifbare terrasoverkapping een slimme oplossing! De overkapping wordt snel en op professionele wijze geïnstalleerd zonder boorwerkzaamheden in uw terras.

Zo creëert  u snel een fraaie veranda aan uw woning en geniet u zelfs bij wat minder fraai weer langer van tuin en terras. En zodra het zonnetje schijnt, schuift u de panelen in een handomdraai ineen!

Meer informatie over zwembadoverkappingen of terrasoverkappingen?

Neem snel contact met ons op voor persoonlijk advies!