zwembaden header

Zwembaden zijn er in vele soorten en maten. Overweegt u een zwembad in uw tuin te (laten) installeren? Orienteert u zich dan vooraf goed welk type zwembad voor u de beste keuze is. En bedenk ook wat er allemaal komt kijken bij de aanleg en het onderhoud van een zwembad. Heeft u hier vragen over? Wij adviseren u graag!

Polyester zwembaden

Voordelen polyester zwembaden:

 • in 1 stuk geleverd
 • snelle plaatsing en aansluiting
 • vele maten / modellen
 • diverse kleuren leverbaar
 • inclusief isolatie
 • sterk en duurzaam
Polyester baden bekijken

Opbouw zwembaden

Voordelen van opbouw zwembaden:

 • kan buiten het zwemseizoen worden opgeborgen
 • professionele kwaliteit
 • bovengrondse plaatsing safe voor kinderen en huisdieren
Opzetbaden bekijken

Bouwkundige zwembaden

bouwkundig zwembad

Voordelen bouwkundig zwembad:

 • afmetingen flexibel
 • grote keus in kleuren / diktes folie
 • aanschaf materialen lager in prijs
 • veel werkzaamheden zelf te doen (besparen!)
Info bouwkundige baden

Zwembad
accessoires

zwembad-accessoires

Wij leveren allerlei handige zwembad toebehoren en accessoires, zoals automatische zwembadreinigers (robots), skimmers, zandfilters, diverse soorten afdekkingen, verlichting, jetstream, etc.

Alle zwembad accessoires

Zwembad
aanleg

zwembad-aanleg

Bij de aanleg van een zwembad komt best nog het een en ander kijken. Wij nemen de verschillende stappen met u door; u overweegt of u het werk zelf doet of dat u een professional inschakelt. Wij adviseren u graag!

Info zwembad aanleg

Zwembad
onderhoud

zwembad-onderhoud

Het onderhoud van een zwembad vergt echt niet zoveel tijd als u wellicht denkt. Wanneer u maar weet wat u moet doen en u de juiste onderhoudsproducten op de juiste manier toepast. Lees onze adviezen en tips!

Tips zwembad onderhoud

Zwembad kiezen: de juiste aanpak

Voordat u besluit over te gaan tot aanschaf van een zwembad, is het verstandig een aantal afwegingen te maken.

Permanente of tijdelijke aanleg van een zwembad

Ten eerste overweegt u of u een zwembad permanent of tijdelijk wilt plaatsen. Voor tijdelijke plaatsing is dan bijvoorbeeld een opbouw zwembad geschikt. Deze baden kunnen zowel bovengronds als geheel of gedeeltelijk in de grond geplaatst worden. Lees hier meer.

Polyester of bouwkundig zwembad

Kiest u toch voor permanente aanleg van een zwembad? Dan zijn er nóg een aantal mogelijke opties. Enerzijds is er de optie voor een polyester zwembad. Deze baden worden ook wel monoblock zwembad genoemd. Immers, ze worden in één stuk geleverd. De aanschafprijs van deze zwembaden is vaak wat hoger. Maar de kosten voor de totale aanleg zijn  in verhouding weer wat lager. Bovendien is de totale bouwtijd meestal aanzienlijk korter vergeleken met bijvoorbeeld een bouwkundig bad.

Een bouwkundig zwembad bouwt u bijvoorbeeld met behulp van holle kunststof blokken. Deze worden heel simpel als een soort lego-blokken opgestapeld. De blokken worden voorzien van betonijzer en vervolgens volgestort met cement. Bekijk hier de fotoserie van de stap-voor-stap aanleg van een bouwkundig zwembad. Bent u zelf redelijk handig? Dan kunt u met een bouwkundig zwembad veel zelf doen. Denk hierbij aan het zelf regelen van de waterpas betonvloer, het zelf stapelen van de bouwblokken. Ook het aanbrengen van de staven betonijzer of het volstorten van de blokken met cement, kan de handige doe-het-zelver prima aan. Daarmee bespaart u vaak behoorlijk op de totale kosten.

Verdere aandachtspunten

Tot slot maakt u een keuze uit de vele beschikbare toebehoren en accessoires. Zo realiseert u optimaal plezier van uw eigen zwembad. Bijvoorbeeld een voor u geschikte wijze van verwarming van het zwembadwater. Of een goede afdekking die zorg voor isolatie van het (verwarmde) zwembadwater, eventueel een jetstream (om eindeloos baantjes te kunnen trekken). Ook een zwembadoverkapping kan zorgen voor extra (lang) plezier van uw zwembad.

Dus: er is nogal wat om over na te denken bij de aanschaf en de aanleg van een zwembad. Heeft u behoefte aan een deskundige partij die u helpt bij het maken van de voor u juiste keuzes? Wij zijn u graag van dienst. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!